Mathias Friis-Hansen

Slagtøj og komposition

+4528126307

Curriculum Vitae

 

Mathias Friis-Hansen

Mathias Friis-Hansen (f. 1977)  er slagtøjsmusiker. Ansat i Det Kongelige Kapel siden 2007 og ved siden af dette har han et omfattende freelancevirke, både som musiker og komponist.
Siden 2008 har Mathias samarbejdet med Tim Rushton/Dansk Danseteater som musiker og komponist af musik til tre danseforestillinger. Siden 2014 et lignende samarbejde med koreografen Tina Tarpgaard/recoil performance group, i 2014 den Reumert-nominerede ON/VOLT og i 2015 TUMULT. I 2018 komponerer Mathias til forestillingen Playground for Det Kongelige Teater og Dans i Nordvest.
Som kammermusiker i øjeblikket især aktiv som del af det nye danske ensemble Ekkozone.
Som solist har Mathias blandt andet indspillet komponisten Rune Glerups Dust Incapsulated og spillet samme værk som solist med Odense Symfoniorkester.
Mathias spiller hver sæson stribevis af skole- og familiekoncerter med Palle Windfeldt og Sille Grønberg i bandet De Tre Musikterer.
Mathias er mangeårigt medlem af Danmarks førende ensemble for ny musik, Athelas Sinfonietta Copenhagen, medstifter af den prisbelønnede PACE Percussion Trio, og desuden i indtil videre 15 år medlem af eliteorkestret Lucerne Festival Orchestra pr personlig invitation fra orkestrets stifter, dirigenten Claudio Abbado (1933-2014).

I 2018 startede Mathias og blokfløjtevirtuosen Michala Petri et samarbejde med Det Danske Filminstitut om musik til Asta Nielsen stumfilm.